Ondernemers Vereniging Vlagtwedde ( O.V.V.) v/h AOV Vlagtwedde

26-09-2016 17:17

Ondernemers Vereniging Vlagtwedde ( O.V.V.)  v/h AOV Vlagtwedde

O.V.V. "Ondernemers Vereniging Vlagtwedde "

Hoe je de middenstanders ook noemt; "Handels- en credietvereniging", "Door eendracht sterk", "Handelsvereniging Vlagtwedde en Omstreken" of "Algemeen Ondernemers Verbond" het waren altijd deze mensen die de gangmakers van het dorp Vlagtwedde waren.

De handelsvereniging Ondernemers Vereniging Vlagtwedde (OVV) bestaat 90 jaar. Op 21 maart 1918 werd de Handels- en Credietvereniging opgericht met als hoofddoel: het weren van wanbetalers. Er moest brood op de plank komen in die moeilijke jaren net de Eerste Wereldoorlog. Er werd toen veel op krediet gekocht. En als er dan eens niet werd betaald had de winkelier een probleem. Samen probeerden zij te zoeken naar oplossingen voor die problemen. Zie hier het ontstaan van het georganiseerd samenwerken tussen de middenstanders. Maar er is ook een positieve kant: winkelen is immers fun en je kunt er samen, winkeliers en klanten, iets leuks van maken. Je zag al snel waar de winkeliers goed in waren: winkelacties.

De winkeliers samen met alle ondernemers in Vlagtwedde maken sinds lange tijd naam en faam in Vlagtwedde en omstreken met de winkelweek. Zo kennen we inmiddels de Paasactie, Halloween de Sinterklaasactie en de decemberactie. Het OVV pakte in het jubileumjaar weer eens volledig uit. In het kader van ons 90jarig bestaan kwamen er een aantal speterende extra's acties.

Het OVV heeft jaarlijks enkele netwerkborrels op locatie bij een van de leden, een Jaarlijkse ledenvergadering en een Nieuwjaarsreceptie op locatie bij een van de leden en verzorgd het OVV samen met de vereniging van dorpsbelangen Vlagtwedde de website www.vlagtwedde.info.

Klik op " ondernemers" in het linker menu voor een overzicht van alle leden.

Lid worden, u krijgt o.a. vermelding van uw bedijf op deze

website met: Bedrijfslogo, bedrijfsomschrijving en foto's. en u kunt hier uw acties vermelden

Voor info vermelding : sluiter.makelaardij@gmail.com




*