De Woudruiters

 

De manege is in eigendom van de stichting ‘De Wolverlei’ en wordt door de rijvereniging geëxploiteerd. De stichting, manege en de rijvereniging draaien volledig op enthousiaste vrijwilligers. De manege is in het bezit van de landelijk erkende Veiligheidscertificaat, een waarborg voor de veiligheid van ruiter en paard. Onze lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructeurs.

De paardensport kan door jong en oud worden beoefend. De manege heeft dan ook paarden en pony’s die ingezet worden voor groepslessen aan kinderen en volwassen, beginners en gevorderden. Daarnaast zijn er leden met eigen paard of pony die officiële wedstrijden rijden en ook deel kunnen nemen aan de reguliere lessen, of juist aan de meer wedstrijdgerichte lessen. Ook bieden wij pensionstalling aan en tal van andere gezellige en leuke activiteiten voor jong en oud!

Wij beschikken over drie binnenhallen, waarvan twee hallen zijn samen te voegen zodat een rijbaan van 20 x 60 meter ontstaat. Daarnaast beschikken we over een buitenbak annex paddock, weiland, goede boxen, wasplaats, ruime parkeergelegenheid en een gezellige kantine. Naast lessen verzorgen wij regelmatig andere activiteiten zoals (onderlinge) dressuur– en springwedstrijden, ponykamp, BBQ, clinics etc.

De Woudruiters

Barlagerachterweg  7, 9541 XT  Vlagtwedde

tel. 0599 312428

 

www.woudruiters.nl

 

Manege

De manege beschikt over verschillende paarden en pony’s. Alle lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructrices met ieder een andere achtergrond. Er worden verschillende lessen verzorgd (zie ook de leslijst):

  • Manegelessen (beginners tot gevorderden, met of zonder eigen paard/pony, afwisselend dressuur, springen; voor beginners speciale ‘opstaplessen’)
  • Voltigelessen (meer info -> klik hier!)
  • Springles (eigen en manege paard/pony)
  • Dressuurles (eigen paard/pony)

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen bij ons starten met voltigelessen. Vanaf 6 jaar kan je starten met reguliere lessen. Doorgaans beginnen kinderen in de voltigeles en schuiven daarna door naar een beginnergroep. Naast het volgen van groepslessen bestaat ook de mogelijkheid tot het volgens van een enkele individuele (longeer)les, bijvoorbeeld om meer vertrouwd te raken met een paard of pony. De eerste proefles is altijd gratis. Klik hier voor de leslijst.