Vlagtwedde

07-05-2009 00:00

 Vlagtwedde: het verrassende Groningen, de op één na mooiste gemeente van Nederland:

-         Een compleet dorp

-         Een centrum van gezelligheid

-         Het dorp waarin je na een verblijf elders, graag weer “thuis komt”.

-         Het dorp, dat samen met de “rand kernen” toeristisch zeer sterk op

           de kaart staat

-         Een dorp waar het woonplan volop in beweging is.

 

Vlagtwedde wordt tot op de dag van vandaag “Het Hart “van Westerwolde genoemd en dat is nog steeds terecht!

De dorpskern en de directe omgeving tellen nu dan ook 3388 inwoners! En de nieuwe slogan – het verrassende Groningen - slaat dan ook zeker, naast de andere kernen op Vlagtwedde. Daarom is het volkslied van Vlagtwedde ( binnenkort op op deze site) zeer kenmerkend voor ons dorp.

Een compleet dorp ook nog à la 2009. Vlagtwedde verheugt zich nog steeds in de aanwezigheid van o.a twee basis scholen, inmiddels de brede school  ‘Het Aambeeld’, Dat is een prachtige accommodatie waarin naast openbaar en christelijk onderwijs, ook plaats is voor crèche en peuter opvang. Deze school vindt zijn plek op een prachtige locatie in het centrum van het dorp.

De ondernemers in de verschillende branches zijn goed vertegenwoordigd en ook het verenigingsleven blijft gelukkig nog steeds op peil.

In het centrum staat de spieksplinter nieuwe Rabobank met een door deze bank aangeboden prachtig carillon.

Op dezelfde plek heeft de Tentoonstellings-commissie aan onze inwoners een mooi solide zitbank geschonken.

Ook de huisartsenpraktijk verzekert de bewoners van een prima medische verzorging en de Bolderbörg is een veilige thuishaven voor onze bejaarden!

Een centrum van gezelligheid. Vlagtwedde kent naast verschillende kleinere horeca gelegenheden, zoals restaurants, cafés en een pannenkoekboerderij ook nog  Party Centrum Rendering waarin bruiloften en partijen worden gevierd en waarin de verenigingen en andere instellingen altijd een prima onderkomen vinden. Ook voor de jeugd is er de gezellige discotheek “De Schutstal”. En niet te vergeten een prachtige, gemoderniseerde bowlingbaan maakt het uitgaanscentrum compleet.

Evenementen als de jaarlijkse Landbouwtentoonstelling en het dorpsfeest “Week der Besten” maken dat Vlagtwedde gezelligheid uitstraalt, ja zelfs buiten haar grenzen.

Geen wonder dat sommige bewoners die zijn “weg getrokken” graag weer terug keren op het oude nest.

Op het gebied van recreatie is Vlagtwedde met de omliggende kernen een zekere topper. Prachtig gelegen in het bosrijke Westerwolde met veel fietspaden die de mooiste plekjes laten zien, beschikt het dorp het over een luxe recreatie park het “Parc Emslandermeer” met vele bungalows verscholen in het groen. Het Parc beschikt over een tennisbaan – prima restaurant – een winkel en niet te vergeten een heerlijk overdekt zwem / paradijs waarin o.a ook aan vele kinderen uit het dorp en onze gemeente op een uitstekende manier! zwemles wordt gegeven.

En dan last but not least: een pracht van een golfbaan, verdeeld in een baan van 8 holes voor beginners en een 12 holes baan voor gevorderden.

Het woonplan van de gemeente Vlagtwedde is volop in beweging. Wooncorporatie Acantus heeft samen met de gemeente verschillende nieuwbouwplannen o.a op de locatie (de Wit) en in de (prinsessenbuurt).

Kortom: Vlagtwedders kunnen trots zijn op hun dorp. EN DAT ZIJN ZE DAN OOK.

 

Tryny de Vries.