Vlagtwedde in het hart van Westerwolde

 Het dorp Vlagtwedde wordt ook wel het ‘Hart van Westerwolde’ genoemd en is gelegen in de op één na mooiste gemeente van Nederland, de gemeente Vlagtwedde. Vlagtwedde is centraal gelegen in de streek Westerwolde. De streek kenmerkt zich door een bosrijke omgeving met daarnaast veel boerenland, eeuwenoude houtwallen, kanalen en riviertjes en prachtige fiets en wandelroutes.Een compleet dorp

Vlagtwedde is een dorp wat alle noodzakelijke voorzieningen heeft die een dorp zich wensen kan.
Denk aan scholen, een sporthal, supermarkten, huisartsenpraktijk, ruim aanbod van detailhandel, uitgaansmogelijkheden, bank, horeca en voldoende voorzieningen voor senioren. Kortom een compleet dorp met een gezellig centrum waar de inwoners en ook de mensen van buitenaf graag komen.


 

 
Toerisme

Het dorp staat inmiddels toeristisch zeer sterk op de kaart. De vakantieganger heeft het dorp ontdekt en komt er graag terug. Dit is mede te danken aan het luxe vakantiepark Emslandermeer (www.parcemslandermeer.nl) wat aan de rand van het dorp gelegen is. Een prachtig park, voor een kort of middenlang verblijf, met subtropisch zwembad, tennisbaan, prima restaurant en een golfbaan met een 8 holes baan voor beginners en een 12 holes baan voor gevorderden. Het park kent verschillende typen bungalows verscholen in het prachtige groen. Het zwembad wordt ook gebruikt voor het geven van zwemles aan de kinderen uit het dorp en de omgeving.
Bewoning

Het dorp en haar directe omgeving tellen momenteel ruim 3400 inwoners. Het woonplan van de gemeente Vlagtwedde is volop in beweging. Wooncorporatie Acantus heeft samen met de gemeente verschillende nieuwbouwplannen gerealiseerd o.a. op de locatie de Wit. De brede school is onlangs geopend,waarin naast openbaar onderwijs en christelijk onderwijs, ook plaats zal zijn voor crèche en peuter opvang.
 Bereikbaarheid

De gemeente Vlagtwedde is de meest zuidelijk gelegen gemeente in de provincie Groningen. Het ligt in het schitterende westerwoldse landschap, ten noord-oosten van Emmen. Het gemeentehuis bevindt zich in Sellingen.

Verbindingen vanuit de gemeente Vlagtwedde

Vanuit de gemeente Vlagtwedde bent u binnen 45 minuten in de universiteitsstad Groningen en via de N391 binnen 30 tot 40 minuten in Emmen. Verder zijn er directe aansluitingen op de Bundesautobahn A31 Emslandlinie, die verbindingen met Noord-Duitsland, Scandinavië en het Ruhrgebied mogelijk maakt.
Met eigen vervoer naar de gemeente Vlagtwedde

De gemeente is prima te bereiken dankzij de ligging binnen een vierkant van snelwegen (A7, A28, A37 en A31 Emslandlinie).

Vanuit Groningen
    
A7 (Groningen-Nieuweschans) en naar keuze de N33 en N366 of N368 en N976

Vanuit Midden-Nederland
    
A37 (Zwolle-Emmen), afslag Emmen Zuid, de N391 en N366

Vanuit Duitsland
    
A31 Emslandlinie, afritten 17-Bourtange of 19-Ter Apel, resp. N365 of N366

Met het openbaar vervoer naar de gemeente Vlagtwedde

Er zijn treinverbindingen tot Emmen en Winschoten. Van daaruit zijn er aansluitende lijndiensten per bus resp. richting Ter Apel en Vlagtwedde.

Deze website is een initiatief van:

Ver. van Dorpsbelangen Vlagtwedde en het Algemeen Ondernemersverbond Vlagtwedde O.V.V.